Referans Medya

İlkokul çocuklarına Ebu Bekir - Ömer ve Hazreti Ayşe'ye küfrettiriyorlar

İran'dan gönderilen Şii din adamları Irak ve Suriye'de eğitim veren devlet okullarında tarih ve din konularında derslere girip Şiiliği anlatırken Sünni ailelerin çocuklarına Peygamberin arkadaşları ve eşi aleyhinde telkinde bulunuyor.

05 Temmuz 2020 Pazar 03:25

İlkokul çocuklarına Ebu Bekir - Ömer ve Hazreti Ayşe'ye küfrettiriyorlar

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

Suriye'de Deir el Zor, Rakka ve Halep başta olmak üzere rejimin kontrol ettiği bölgelerde yüzlerce cami İran tarafından Hüseyniye'ye dönüştürüldü. Benzer uygulama Irak'ın kuzey bölgeleri ağırlıklı olmak üzere bir çok il ve ilçelerinde de sürdürülüyor. Lübnan'da 1980'lerden itibaren başlayan kültür ve mezhep eksenli propaganda faaliyetleri Suriye'de 2013, Irak'ta ise 2014 ve sonrasında başladı ve dozu artırılarak devam ediyor.

Rakka pilot bölge olarak seçildi

Şeriat Fakültesi mezunu olan Deir el Zorlu Muhammed Cabir, Rakka'nın Şii inancı yayma açısından pilot bölge olarak seçildiğini ve İran'ın 20 yılı aşkın süredir bölgede faaliyet yürüttüğünü belirtti. Referansmedya.com'a konuşan Cabir, iç savaş dönemi ile birlikte bu çalışmaların ivme kazandığını vurguladı. Cabir, ''  Şu an bölgede Hüzeyniye sayısı 80'i aştı. Şii inanca tabi olan kişiler askerlikten muaf tutuluyor. Maddi anlamda da destek veriliyor. Gençler lise ve üniversiteyi de İran tarafından açılan okullarda burslu olarak okuyor. Üniversite çağındakiler sınava dahi girmeden bu hakkı kazanıyorlar. Ayrıca evlilik, iş kurma gibi konularda bazı teşvikler veriliyor'' diye konuştu. Muhammed Cabir bu okullarda Sünni çocukların Hazreti Ebu Bekir, Ömer, Osman ve Peygamberimizin eşi Hazreti Ayşe'ye düşman hale getirildiğini ve hakaret ettirildiğini belirtti.

Irak'ta ilkokul çocukları Sahabe ve Peygamberin eşine küfrettirildi

Suriye benzeri durumun Irak'ta da yaşandığı Irak'ın güneyinde çekilen bir video kaydı gün yüzüne çıktı. İran tarafından görevlendirilen Şii din görevlisi Irak'ta derslerine girdiği ilkokul çocuklarına sırasıyla Hazreti Ebu Bekir, Ömer ve peygamberin eşi Hazreti Ayşe'ye galiz küfürler ettiriyor. Bu anları da kameraya çeken Şii görevli, çocuklara telkinde bulunarak Hazreti Muhammed'in Sahabeleri ve Hazreti Ayşe'nin isimlerini yazdırdığı kağıtlara tükürmelerini istiyor. Irak Milli Eğitim Bakanlığı olayı korkunç olarak nitelendirdi ve bu durum DEAŞ'ın uygulamalarından daha tehlikeli' uyarısında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılacağı duyurulurken ülkede bu ve benzeri yüzlerce örnek olduğu kaydedildi. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER