Referans Medya

İdlib’li çocuk ameliyat edilmezse ömür boyu sakat kalacak (Video haber)

İdlibli Gazeteci-aktivist Ahmet Rahhal yayımladığı video kaydında bölgede tıbbi yetersizliklerden kaynaklanan ölümlere dikkat çekti ve Türkiye’den yardım istedi.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 02:25

İdlib’li çocuk ameliyat edilmezse ömür boyu sakat kalacak (Video haber)

İdlibli Gazeteci-aktivist Ahmet Rahhal yayımladığı video kaydında İdlib’te bir okula sığınan Baroud ailesinin 5 aylık çocuğu için Türkiye’den yardım talebinde bulundu.

Koronavirüs sürecinde acil olmayan vakaların Türkiye girişine izin vermediğini kaydeden Rahhal, sadece can çekişen vakaların girişine izin veriliyor. Burada gördüğünüz çocuk 1 ay içerisinde ameliyat edilmez ise ömür boyu engelli kalacak’ dedi.

İdlib’e sığınan 5 aylık Hamdo Baroud için bölgedeki doktorlarun acilen kalp ve beyin operasyonu geçirmesi gerekektiğini söyledi’ diyen Rahhal İdlib’te bir okula sığınan ailenin Türkiye’den gelecek cevabı beklediğini söylüyor.

İdlibli Gazeteci-aktivist Ahmet Rahhal yayımladığı video kaydında bölgede tıbbi yetersizliklerden kaynaklanan ölümlere dikkat çekti ve Türkiye’den bu konuda yardım istedi.

İdlib halkının feryadını tüm vicdan sahibi insanlara duyurmak istediğini söyleyen Rahhal, İdlib'te her gün büyük acılar yaşıyoruz. Özellikle hasta ve çocukları olan aileler bunu yaşıyor. Burada hastaneler var ancak tedavi ve ilaç imkanı yok. Açık kalp, beyin gibi hassas ve riskli ameliyatlar yapılamıyor. Kanser ve benzeri bir çok hastalığın yalnızca Türkiye'de tedavi olma imkanı var’’ dedi.

Mazlumun hep yanında oldunuz

Türkiye’nin her daima hayra uzanan el olduğunu belirten Rahhal, Türkiye daima Suriye halkına yardım eden taraf oldu. Mazlumun yanında durdu ve bizi burada yalnız bırakmadı, İdliblilerin yanında oldu. İdlib'i işgalci Rusya ve katil Esed, terörist İran gruplarının saldırılarından korudu. Bugün burada büyük bir trajedi yaşıyoruz. Hastaları korona nedeniyle Türkiye'ye almıyorlar, İdlib'te şu ana kadar herhangi bir kovid 19 vakasına rastlanılmadı. Özgür bölgeden Türkiye'ye korona zararı gelmez. İdlib'te bulunan çoğu hastaların Türkiye'ye alınması için medya aktivistleri tarafından çağrı yapıldıktan sonra geçebiliyor.

Durum böyle olurken, hasta ölüm safhasına gelmiş oluyor ki, Türkiye'ye geçiyor 3 yada 4 gün sonra ölüm haberi geliyor’ ifadelerini kullandı.

Türkiye şifa kaynağımız

İdlib’ten binlerce hastanın Türkiye’de tedavi edildiğini hatırlatan Rahhal, Türkiye bizim şifa kaynağımız. Bugüne dek yaptıklarınız için teşekkürler Türkiye. Buradan Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz, acil olmayan vakaların girişine izin vermenizi talep ediyoruz. Acil olmayan vakaları tedavi edilir ise yaşama ihtimali var ama acil vakalar ölme ihtimali çok yüksek, Türkiye'ye girişininde bir anlamı kalmaz. 3 gün sonra ölü olarak geri dönecek.

Bu çağrımızı yetkililere ulaşmasını temenni ediyoruz.

Reis Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmasını umuyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kısa bir süre önce kampları ziyaret etti, buradaki durumu kendileri çok iyi biliyor. Bu videonun bir zerre insanlığı olan herkese ulaşmasını talep ediyoruz’’ sözleriyle yaşanan durumu özetledi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER