Referans Medya

New York'ta dehşet

Amerika, koronavirüsün merkez üssü New York’ta, kazılan toplu mezarlara ait uzaydan ve dronelerle görüntülendi. İki ayrı adada kazılan mezarlarla ilgili görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü.

10 Nisan 2020 Cuma 14:15

New York'ta dehşet

Referans Medya: Miraç Şamil Atalan 

Tüm dünyayı etkisi altına alan  koronavirüs, salgınının  en fazla  görüldüğü  ülke olan Amerika Birleşik Devletleri merkez üssü New York kentinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bini aştı.


New York'ta artan ölümler nedeniyle morglarda yer kalmadığından dolayı  tırlar aracılığıyla geçici morglar kuruldu. Ölümlerin hızla arttığı kentte  mezarlıklarda da  yer kalmayınca Hart ve Rikers Ada'larına toplu mezarlar kazıldı. Kazılan mezarlarda tabutlar üst üste ve  toplu halde görüntülendi.

Amerikan yönetiminin  her iki Ada'da açılan metrelerce derinlikte ve uzunlukta olan toplu  mezarlarda mahkumları  çalıştırıyor. Defin işlemleri de yine özel tıbbi kıyafetler giydirilen mahkumlar eliyle gerçekleştiriliyor.


100 bin ölüm bekleniyor 

Dünyada 200 den fazla ülkede 1 milyon 617 bin 350 kişiye bulaşan koronavirüs 470 bin kişiyle en fazla ABD sınırları içerisinde yaşayan insanlarda tespit edildi . Artan vakalara ilişkin  ABD başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada: "Ölü sayısı bakımından tahminlerin de altında bir sayı yakalamaya çalışıyoruz. Umarım 100 bin tahmininden daha az insan ölür" ifadelerini kullandı.

Foto galeri için tıklayın...

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER