• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Suriyelilerin Macron protestosu Sol - Kemalist medyayı rahatsız etti

Suriyelilerin Macron protestosu Sol - Kemalist medyayı rahatsız etti
Hazreti Muhammed’e hakarete destek veren ve İslam aleyhinde yaptığı açıklamalar sebebiyle tepki çeken Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u protesto eden Suriyeliler Sol – Kemalist medyanın hedefi oldu.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Gösterileri ilk haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi oldu. ‘’İstanbul’da cihatçıların eyleminde ÖSO bayrağı’’ manşeti ile yayınlanan haberde İstanbul Aksaray’da gerçekleşen gösteri cihatçıların terör eylemi gibi sunuldu. Toplu halde getirilen tekbirler ve Kelime-i Tevhid bayraklarından duyulan rahatsızlık dile getirildi. 

Haberde Macron unsuruna yer verilmedi

Cumhuriyet Gazetesi tarafından başlatılan ve ardından Birgün, ODA TV, Tele 1 gibi Kemalist-Sol kimlikli medya kuruluşlarının yer verdiği haberlerde göstericilerin Macron’a tepki amaçlı toplandığı gerçeği gizlendi. Cumhuriyet Gazetesi olaya dair haberinde, gazetecilik sınırlarını zorlayarak ‘’göstericilerin Suriye’deki silahlı grupları temsil ettiğini öğrendik’’ ifadelerini kullandı. Macron’u telin eden grupların eyleme günler öncesinden hazırlık yaptığını belirtti.

Virüs bahanesine sarıldılar

Macron aleyhtarı protestolarla ilgili bir diğer eleştiri konusu da Covid-19 salgını oldu. Kamuoyunun büyük bölümü tarafından eleştirilen 10 Kasım, 23 Nisan gibi Anıtkabir törenlerini savunan medya organları, ‘’ÖSO bayrağı açan cihatçılar, koronavirüs önlemlerini hiçe saydı’’ vurgusu yaptı.

Tekbirler rahatsız etti

Söz konusu haberlerde, ‘’İstanbul Aksaray meydanında çekilen görüntülerde tekbirler eşliğinde Arapça yazılı bezler ve ÖSO bayrakları açıldığı görüldü’’ denilerek tekbirlerden duyulan rahatsızlık dışa vuruldu. Kelime-i Tevhid lafzının yazılı olduğu bayraklar içinde ‘’Arapça yazılı bezler’’ ibaresi kullanıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89