Türk Sınırına Cehennem Silahı

Esed güçleri Türkiye sınırına ‘cehennem silahı’ olarak isimlendirilen Rus yapımı Tos-1 roketatar sevkiyatı yaptı. Sınıra sevk edilen roket rampaları Halep kırsalında görüntülendi.

Haber: Referans Medya

Rus Ordusu’nun füze rampalarını rejime ait 3 helikopterin vurulmasını müteakip verdiği bildirildi. Sevkiyatın Türk ve Rus heyetleri arasında Moskova’da ateşkes görüşmelerinin devam ettiği dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Rusya, İran, Esed güçlerinin Şeyh Akil, Dar et İzze sınır noktalarına yönelik kara ve hava saldırıları sürüyor.

Rusya’nın devam eden saldırılar ve destek verdiği rejim güçlerinin ilerleme periyodunu devam ettirme adına Türkiye’yi oyaladığı, ateşkes ilanını geciktirdiği belirtiliyor.  

6 Kilometre Menzile Sahip

Olağanüstü tahrip gücüne sahip Tos-1 füzele rampası aynı anda 30 roket fırlatabiliyor ve binlerce metrekarelik alanda tüm bölgeyi büyük oranda imha edebiliyor. Termobarik ve yanıcı roket atma özelliğine sahip rampalar T-72 Tank platformuna monte ediliyor. Roket patladığı bölgede oksijeni yok edebiliyor ve oluşan sıcaklık sığınakları da etkileyerek saldırılan alanda canlı olan her şeyi yok edebiliyor. Cehennem silahının bir diğer etkisi ise patla alanı ve çevresinde bulunan kişilerin kulak zarı, akciğer ve benzer hayati organları etkisiz hale getirerek ölüme sebebiyet vermesi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki