Trump'tan Dünya Sağlık Örgütü ve Çin'e rest

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde düzenlediği basın toplantısında ülkesinin Çin'i cezalandırmaya yönelik önlemlerini kamuoyuna açıkladı.

Trump'tan Dünya Sağlık Örgütü ve Çin'e rest

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 'Çin'i 100 binden fazla Amerikalı'nın ölümünden sorumlu tuttu ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  ile ilişkileri keseceğiz' dedi. 

BaşkanTrump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında "Dünya Sağlık Örgütü'yle tüm ilişkilerini 29 Mayıs tarihi itibarı ile kestiklerini ve bu örgüte aktarılan fonları diğer küresel sağlık kuruluşlarına yönlendireceklerini' açıkladı. 

"Dünya, Çin hükümetinin suistimali nedeniyle acı çekiyor" ifadelerini kullanan Trump, "Çin, 100 binden fazla Amerikalının hayatına mal olan küresel bir salgının yayılmasına önayak oldu" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Çin'in koronavirüsle ilgili olarak dünyayı yanıltması için DSÖ'ye baskı yaptığını bir kez daha yineledi. Çin Parlamentosu'nun Hong Kong'la ilgili tartışmalı ulusal güvenlik yasasını onaylamasını "trajedi" olarak nitelendirdi ve ABD'nin Hong Kong'a yönelik ticari ayrıcalıklara son verdiğini duyurdu. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki