Rusya'dan "Türkleri yendik" mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk ve Mısır donanmalarının; Rus, Britanya ve Fransız donanmaları tarafından mağlup edildiği ve Yunanistan’ın bağımsızlığına giden yolu açan 193 yıl önceki Navarin Deniz Muharebesi’ni skandal bir paylaşımla andı. 

Tarihte 20 Ekim 1827’de İngiliz, Fransız ve Rus donanmasının ortak saldırısıyla Türk donanmasının yok edilmesi hasebiyle “Navarin Baskını” olarak anılan olayın yıl dönümünde, Rusya’dan skandal bir paylaşım geldi. Rusya’nın Yunanistan’ın bağımsızlığına vurgu yaptığı anması, Türkiye’ye aleyhinde bir mesaj olarak değerlendirildi.

NAVARİN BASKINI İLE YUNANİSTAN’IN BAĞIMSIZLIĞINA VURGU


Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’da süren çatışmalar sebebiyle, Rusya ile Türkiye arasındaki gerilim yeniden yükselirken, Rusya Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından 20 Ekim’de yapılan “Türk ve Mısır donanmalarını yendik, Yunanistan bağımsız oldu” şeklindeki çirkin paylaşım gündem oldu.

Söz konusu paylaşımda, “193 yıl önce, Rusya, İngiltere ve Fransa’nın birleşik filosu, Navarin Körfezi’nde Türk-Mısır filosunu yendi. Müttefik filomuzun zaferi, Yunanistan’ın bağımsızlığının ön koşullarından biri haline geldi” ifadeleri kullanıldı
( Kırım Haber)

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki