Rus Büyükelçi: Esed’le işimiz bitmedi

Rusya'nın Esad'ı kaldırma niyeti olduğuna dair haberlerin yaygınlaşması sonrası Rusya’nın Şam Büyükelçisi açıklamalarda bulundu.

Referans Medya (Fuat Durmuş)


Rusya'nın Şam Büyükelçisi Alexander Yevimov, bugün Rusya ve Suriye arasındaki ilişkilerin hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu belirtti. Yevimov, "Rami Mahluf" un sahibi olduğu "El Vatan" gazetesine verdiği röportajda ‘’bunun aksini belirten herhangi bir ifade asılsızdır’’ dedi.


Büyükelçi söz konusu röportajda İki ülke arasındaki ilişkilerin, Rus ve Suriye halkının ortak hedeflerine ulaşmak için dostane ve stratejik bir yapıya sahip olduğunu belirtti.
Yevimov, ‘Rusya ile Suriye arasındaki anlaşmazlık olduğu doğrultusundaki mevcut söylentilerin tamamen asılsızdır. Yalan söyleyerek ve gerçekleri tahrif ederek bir şekilde Moskova ve Şam arasındaki işbirliğini çarpıtmaya ısrar edenler sadece medya sabotajı yapıyorlar’ dedi. 


İdlib terör merkezi


Yevimov Esed ve Moskova arasında sorunlar olduğu yönünde yapılan yayınlara, ‘iki ülkenin düşmanları yıkıcı hedeflerine askeri bir şekilde ulaşamayınca, rejimi siyasi baskı ve ekonomik yaptırımlara boğmaya çalışıyor ancak hala bir sonuç elde edemediler’ sözleriyle tepki gösterdi. Rus Büyükelçi öte yandan İdlib’e dair sert ifadeler kullandı. Yevimov, ‘İdlib'deki ateşkes anlaşmaları terörle mücadeleye devam etme ihtiyacını ortadan kaldırmıyor. İdlib, ılımlı muhalefetin son kalesi olmadığı gibi tam aksine varlığı asla tolere edilemeyen teröristlerin ve suçluların kalesidir’ diye konuştu.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki