PKK sivilleri MİT ajanı diyerek kaçırıyor

Terör örgütü PKK, ABD desteğiyle işgal ettiği bölgelerde sivil halka yönelik taciz ve işkencelerini sürdürüyor. Örgüt mensupları, Rakka’da 7 sivili ‘Türk İstihbaratı ile çalışıyor’ gerekçesiyle alıkoydu.

PKK sivilleri MİT ajanı diyerek kaçırıyor

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş


DEAŞ’ın Suriyeli muhaliflerden büyük bir katliam eşliğinde ele geçirdiği ve 2017 yılında PKK’ya devrettiği Rakka’nın Heniz örgüt militanları tarafından basıldı. Ramazan ikliminin hakim olduğu gün gerçekleşen terör baskınında 7 sivil köylülerin önünde önce dövüldü ardından zorla teröristlerin aracına bindirilerek götürüldü. 


Ayn İsa’ya götürüldüler


Bölge haber kaynaklarından Smart News, alıkonulan sivillerin uzun süre dövüldüğünü ve köyden alınarak Ayn İsa’da yer alan terör karargahına götürüldüğü bilgisini paylaştı. Site haberinde, Rakka kuzeyinde yer alan Heniz köyünden alınan sivillerin Türk istihbaratıyla işbirliği yapmakla suçladığını’ duyurdu. Terör örgütü mensuplarının alıkonulan sivil yakınlarını da tehdit ettiği ve bu kişilerin ‘ihanetle yargılanacağını’ söylediği bildirildi.

Binlerce sivile uygulandı

Rakka, Deir el Zor, Münbiç ve Haseke’de PKK mensupları yüzlerce köy ve kasabayı benzer yöntemlerle basarak köy meydanlarında sivillere sistematik işkence uyguluyor. Örgütün 2015 yılından bu yana 30 binden fazla insanı DEAŞ ve Türk ajanlığı ithamı ile taciz ettiği, alıkoyduğu, bu kişilerden 120’sinden ise bir daha haber alınamadığı rapor ediliyor. PKK terör yapılanmasının insan hakları ihlalleri, bölge de aktif askeri gücü bulunan Esed, ABD ve Rusya tarafından da dolaylı olarak destekleniyor. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki