Muhalifler 2 Köyde Kontrol Sağladı

Suriye'de uzun süren kayıplar döneminin ardından Neyrab köyünü rejimden alan Esed karşıtı silahlı gruplar, Serakıb bölgesinde bir köyü daha özgürleştirdiklerini açıkladı.

İdlib'e Bağlı Serakıb ilçesi ve çevre yerleşim birimlerinde Rus-İran-Esed ittifakına karşı savaşan muhalifler Neyrab ve Maaret Alya köylerinden sonra bugün de Sa'n ve Cubes mezralarında kontrol sağladı. Muhalif cepheden yapılan açıklama da Sa'n köyünde 2 tank ve 1 BMB aracın ganimet alındığı bilgisi geçildi. Esed karşıtı gruplar ayrıca bugünkü çatışmalarda ele geçirilen 2 adet buldozer, çok sayıda silah ve cephaneye ait görüntü yayınladı.

Esed-İran- Rus İttifakına Ciddi Kayıplar Verdirildi.

Cephe Vataniye Basın bürosu tarafından paylaşılan raporda 25 Şubat günü yaşanan çatışmalarda Cisr Serakıb'ta 3 tank, Maaret Alya'da 1 Şelka ve Dedih köyünde 2 tank ve 2 mühimmat yüklü kamyonetin vurularak imha ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca 13 rejim askeri öldürüldü, 30 asker yaralandı' denildi. Serakıb yakınlarında bulunan elektirk şirketi binasının da ele geçirdiği vurgulanan raporda Rejimin Maarat Alya köyünü geri almak için başlatığı saldırının geri püskürtülerek 1 rütbeli 20 askerinin daha öldürüldüğü vurgusu yapıldı.  

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki