Mehmet Kaplan ''kasten adam öldürme ve nitelikli cinsel istismardan'' tutuklandı

Türkiye gündemini sarsan ölüm olayında flaş gelişme: Gaziantepli ünlü halı markasının sahibinin oğlu 20 yaşındaki oğlu Mehmet Kaplan, 17 yaşındaki Duygu D.'nin şüpheli ölümü sonrası tutuklandı.

Referans Medya / Yılmaz Bilgen

Gaziantep'te meydana gelen korkunç olayda lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Duygu D., İbrahimli mahallesinde erkek arkadaşı 20 yaşındaki Mehmet K.'ya ait 4. kattaki evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olayın vuku bulduğu ilk saatlerde Duygu D.'nin dengesini kaybederek düştüğü iddia edildi. Sosyal medyada geniş yankı bulan ölüm hadisesi ile ilgili #Duygu İçinAdalet ve #Mehmet Kaplan etiketiyle kampanya başlatıldı. Her iki başlık altında yürütülen kampanya kapsamınd 100 binden fazla Twit atıldı.

Cinayet zanlısı tutuklandı

Gün içerisinde göz altına alınan Mehmet K. savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Gaziantepli Gazeteci Murat Güreş, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada olay öncesi Mehmet Kaplan'nın alkol aldığı iddiasının olduğunu belirtti. Murat Güreş, cinayet şüphelisi Mehmet Kaplan'ın daha önce de 220 promil alkollü ve ehliyetsiz halde kullandığı araçla hamile bir kadına çarpıp ölümüne neden olduğunu anlattı. Güreş, 17 Ocak 2019 tarihinde alkollü ve ehliyetsiz araç kullanan Mehmet Kaplan'ın Sarıgüllük Masal park tramvay durağı yaya geçidinde 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarparak öldürdüğünü ancak taksirle adam öldürmek suçundan mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bilgisini verdi. Güreş ayrıca bu kaza dönemine ait raporu da kişisel hesabından paylaştı. 

Mehmet Kaplan'ın karıştığı kazaya ait rapor)

20 yıla 3 ölüm sığdırdı

Murat Güreş ayrıca, Mehmet K. için ''20 yaşında olmasına rağmen hayatına 3 ölüm haberi sığdıran sanayicinin zengin oğlu'' diye bahsetti. Gazeteci Murat Güreş Gaziantep Barosu ve Tabip Odası'nın dava sürecini yakından takip ettiğini ve cinayetin aydınlatılması konusunda seferber olduğunu da sözlerine ekledi. Öte yandan genç kızın düşme anını gösteren güvenlik kamerası kaydı yayınlandı. Olayı gören bina sakinlerinin hemen ambulans çağırdığı ancak Duygu D.'nin kurtarılamayarak olay yerinde can verdiği belirtildi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki