Kürt Temsilci: Suriye'deki emperyalist güçlerin varlığı devlet kurma garantimiz

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-S) Politbüro Üyesi Abdulbasit Hamo, ''Suriye'deki emperyal güçlerin varlığı Kürtler için tarihi fırsattır'' dedi.

Referans Medya


K 24 canlı yayınına katılan Hamo, “Rusya, ABD ve Fransa gibi devletlerin Suriye'ye gelişi Kürtler için tarihi bir fırsattır. Bugün Kürtler bu tarihi fırsatı ve Kürt ulusal mücadelesini bağımsızlıkla sonuçlandırabilir” ifadelerini kullandı.
 Suriye krizinin uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu kaydeden Abdulbasit Hamo, Kürtler yüz yıldır Kürt meselesinin çözülmesi için çabaladı'' dedi ve itiraf niteliğindeki açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

                                                                                        (Abdulbasit Hamo)

Fransa, ABD ve Rusya'nın varlığı bağımsızlık teminatı

Soğuk Savaş döneminde dünya devletlerinin başka ülkelerin iç içişlerindeki sorunlara karışmama gibi bir kararı vardı, ancak bu karar 1990’da kaldırıldı. Bana göre Rusya ile ABD’nin yanı sıra Fransa ve diğer uluslararası devletlerin Suriye'deki varlığı Kürtler için tarihi bir fırsattır. Bugün Kürtler bu tarihi fırsatı ve Kürt ulusal mücadelesini bağımsızlıkla sonuçlandırabilir. Kürtler de Araplar, Farslar ve Türkler gibi haklarına kavuşabilir.”

Tüm ülkeler bizi destekliyor
 
 “Tüm ülkeler Kürtlerin haklarını destekliyor ve bu hakları meşru görüyor. Çünkü Kürtler onların çıkarına en yakın halktır. Çünkü Kürtler teröre karşıdır ve demokrattırlar. Bu nedenle Kürtlerle batılı devletlerin yakınlaşması normaldir. Özellikle de ABD ve Rusya için söylemek gerekiyor. Ancak pratik adım atma konusunda ne yazık ki hala önemli adımlar atılmış değil”

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki