Kayseri OSB Başkanı 1 buçuk milyon liraya makam odası dizayn etti

OSB Başkanı'nın toplam 104 metrekarelik odaya yaptığı astronomik masraf şikayet konusu oldu.

Referans Medya

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, 1.1 milyon liraya makam odası döşetti. Astronomik maliyetli oda CİMER'e şikayet edildi. OSB Başkanı Nursaçan'ın odasındaki 23 bin lira değerindeki fincan takımı ile 72 bin liralık 2 bin 708 tespih en dikkat çeken süs eşyaları oldu.

408 sayfalık rapor yazıldı

Hürriyet gazetesi haberinde Kayseri OSB Başkanlığı bünyesinde 1.200 sanayi kuruluşu olduğu ve 200 iş insanın soruşturma dosyasına müdahil olduğu bilgisi yer alıyor. Haberde ayrıca olağanüstü lüks oda için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin 408 sayfa bir rapor hazırladığı belirtiliyor.

Kuruluş amacına aykırı

Müfettişlerin kuruluş amacına aykırı dediği OSB yönetim binası içerisindeki bölüme ‘Osmanlı odası’ adı verildi. Toplam 104 metrekare alana sahip oda için yapılan toplam harcama 1 milyon 459 bin 839 TL. Odada tablolar, el yazmaları, kılıçlar ve antika sanat eserleri sergileniyor. Tanesi 2 bin 900 TL olan II. Abdulhamit Tuğralı 8 fincan ve çerezlik için ödenen para 23 bin 200 TL. Antika bir obje için 5 bin TL ödenirken, bir bileklik için ödenen para ise 7 bin 500 TL. 4 bin TL değerindeki II. Abdulhamit tuğralı zemzemlik gülabdan ise odada bulunan pahalı eşyalardan bazıları.

İsraf

Teftiş rapora göre Nursaçan için yönetim binasının birinci katında 74 metrekarelik bir çalışma odası tahsis edildi. Kayseri OSB Başkanı bu oda haricinde bir üst kata da 406 metrekarelik bir makam odası daha yaptırdı. Bu oda için yapılan 1 milyon 132 bin 569 TL'lik harcama söz konusu raporda ''İsraf'' olarak nitelendirildi. Nursaçan'ın bu odayı nadiren kullandığı da raporda geçen bir diğer bilgi oldu. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki