Katliam İttifakı

Libya'da terör estiren darbeci General Halife Hafter, Şam'a heyet gönderdi. Esed'in Dış İşleri Bakanı tarafından ağırlanan Libyalı korsan hükümet temsilcilerinin ziyareti katliam ittifakı olarak yorumlandı.

Libya'da yaşanan devrim sonrası kurulan ittifak hükümetine karşı 2014 yılında darbe girişiminde bulunan Halife Hafter'in Tobruk'ta kuruluşunu ilan ettiği korsan hükümet temsilcileri Şam'a geldi. Ziyaretin amacı 'Türkiye'ye karşı işbirliği' olarak açıklandı. Libya'da 80 binden fazla sivilin ölümünden sorumlu olan Halife Hafter ve Suriye'de 1 milyonu aşkın insanı katleden Esed arasında gerçekleşen ziyaret katliam ittifakı olarak nitelendirildi. 
Libyalı korsan hükümeti temsilen Başbakan Vekili Abdulrahman el Ahirş, Dışişleri Bakanı Abdulhadi el Huveyj Mukellef Savunma Bakanı Yunus Ferhat, İstihbarat Başkanı General Mustafa Mukar'an, Bingazi Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi - Büyükelçi Abdülselam el Rukayi. Uluslararası Şam Havalimanın'da heyeti Esed'in Dışişleri Bakanı Vekili Faysal Mikdad karşıladı. Şam'da heyetler arası görüşmeler yapıldığı ve Türkiye ile mücadele konusunda taraflar arasında bir dizi anlaşma yapıldığı duyuruldu. Rejim medyasının geniş yer ayırdığı ziyarette gerektiğinde her iki tarafın birbirlerine askeri, siyasi, ekonomik destek vermesi konusunda uzlaşıldığı açıklandı. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki