Kasım Süleymani için Türkiye'de anma proğramı düzenleniyor

Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümü olan 2 Ocak'ta Türkiye'de anılacak. Proğramın ismi "Şehadetinin Yıl Dönümünde Direniş Yolu Şehidi Kasım Süleymani" olarak belirlendi.

Referans Medya

Irak'ın başkenti Bağdat Havalimanı'nda ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani için anma proğramı düzenleniyor. İran Büyükelçiliği tarafından koordine edilen anma etkinliğine Saadet Partisi ve Hüda Par yöneticileri ile birlikte bazı yazar ve gazeteciler de katılımcı olarak destek veriyor. 

İnternet üzerinden yapılacak

İran'ın Ankara Büyükelçiliği resmi sitesinden yayınlanan bildiride anma proğramı internet üzerinden gerçekleştirilecek denildi. Büyükelçi Muhammed Ferazmend'in ilk konuşmayı yapacağı anma etkinliğinde Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Güneş, Araştırmacı yazar Hüseyin Taş ve Araştırmacı yazar Aydın Altay birer konuşma yapacak. 

Irak ve Suriye'de İran adına faaliyet yürüttü

Kasım Süleymani, Irak ve Suriye savaşında İran destekli grupların kuruluşunu sağlayan ve yöneten isim oldu. IŞİD'e karşı yürütülen Musul operasyonunda ABD ile birlikte hareket eden Süleymani Suriye'de ise Esed güçlerinin yanında yeraldı. Süleymani 2 Ocak gecesi Bağdat Havalmanı'nda ABD füzesinin hedefi oldu ve Haşdi Şabi Komutanı Mehdi el Mühendisi ile birlikte öldürüldü. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki