İsrail ordusu kapsamlı bir savaşa hazırlanıyor

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi’ye, İsrail ordusunun savaşa hazır duruma getirilmesi talimatı verdi. Savunma Bakanlığı orduya savaş talimatı verildiği bilgisini doğruladı.

İsrail Savunma Bakanlığı resmen duyurdu. “Bakan Benny Gantz, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi’ye, İsrail ordusunda gerekli hazırlıklara başlanılması talimatı verdi.”
Suriye'de bombardımanlarını artıran İsrail, 2011'de başlayan iç savaş sürecinde Suriye genelinde büyük bir askeri yığınak yapan İran’ın Suriye’de çıkarılmasını ‘stratejik hedef olarak’ belirlediklerini ilan etti. Tel Aviv yönetiminin orduya savaş için hazır olun talimatı vermesinin arka planında yatan bir diğer faktör ise İsrail’in Batı Şeria’ya yönelik “ilhak” planını da hayata geçirme hazırlığı olarak yorumlanıyor. 

  (İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz)

Netanyahu Trump’ın danışmanı ve damadı Kushner ile görüştü


İsrail medyası askeri talimat öncesi Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’le bir telefon görüşmesi yaptığını haberleştirdi.

Söz konusu görüşmede, 'İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi’ni “ilhak” planı ve olası sonuçları ele alındığı' belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Benyamin Netanyahu'nun ile 28 Ocak tarihli Beyaz Saray zirvesinde Orta Doğu barış planı kapsamında Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerinin “İsrail’in toprağı” olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin’e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi kararı resmen duyurulmuştu. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki