İdlib'te İlk Devriye

Moskova'da varılan mutabakatla ateşkes ilan edilen İdlib'te Türk ve Rus ortak devriye faaliyeti başlıyor.

Haber: Referans Medya

Putin ve Erdoğan arasında yapılan ateşkes anlaşması sonrası Ankara'da yapılan görüşmelerde heyetler arası görüşmelerde M-4 güzerhahında 15 Mart itibariyle ortak devriyelerin başlatılması kararı alındı. Kararın açıklanmasını müteakip Rusya'nın bölgeye gelmesine karşı çıkan bölge halkı devriye güzergahında protesto eylemleri başlattı.

Sabah saatlerinde yeniden hareketlenen Serakıb hattında Neyrab'tan hareket eden Türk askeri araçlarının Serakıb'a ilerlediği görüntüler kaydedildi. Öte yandan Rus askeri konvoyunun da rejim bölgesinden devriye alanına yakın noktalarda konuşlandığı görüldü.

Rusların geçişine izin vermeyiz.

Eriha kasabası ve çevresinde binlerce İdlibli Rusların geçişine izin vermeyeceklerini belirterek yol üzerinde barikatlar kurdu. Eriha köprüsünde toplanan halk lastikler yakarak eylemlerini sürüdürüyor. İdlib ve çevresinden hareket eden bir çok ağır vasıtanın da barikat amaçlı M-4 Karayolu'na yönlendirildiği belirtiliyor. Öte yandan İdlib ve çevresinde savaşan muhalif grupların genel komutanlığını yürüten (Cebhe el Vataniya Lil Tahrir) Fadlullah Hacı'nın ( Ebu Yeman) görevinden istifa ettiği açıklandı.

Esed koridoru bombalıyor

TSK ve Rus devriyelerinin son hazırlıkları yaptığı M-4 devriye başlangıcı olan hat Esed topçuları tarafından bombalanıyor. Müşterek devriyenin başlangıç noktası olan Serakıb güzergahının Esed bölgesinden atılan toplarla vurulduğu rejim kaynakları tarafından da doğrulandı. Bölge de TSK'ya ait İnsansız hava araçlarının yoğun devriye faaliyeti başlattığı belirtildi. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki