Hırvatistan - Türkiye milli maçında skandal: Hırvat futbolcu virüslü çıktı

Türkiye'nin İstanbul'da hazırlık maçı yaptığı Hırvatistan Milli Futbol Takımı'nda oynayan Vidal Domagoj'ta Covid-19 tespit edildi.

Referans Medya

Hırvatistan Futbol Federasyonu maç sonu açıklamasında A Milli Takımımızla yapılan maçta ilk 45 dakikalık bölümde forma giyen Domagoj Vida'nın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. 

Hangi prosedür takip edilecek?

Türkiye'de Beşiktaş'ta oynayan Vida Domagoj'un enfekte olması ile ilgili bundan sonraki prosedürün ne olacağı merak konusu. Maç içerisinde kendi takım oyuncuları ve Türk Milli Takım futbolcuları ile yakın temas halinde olan Vida'nın virüslü çıkması sonrası her iki takım futbolcuları ve hakemler karantina altına alınacak mı? ve benzeri konular tartışma konusu oldu. Türkiye hafta sonu yapılacak resmi maçta Rusya ile karşılaşırken Hırvat Milli Takımı ise İsveç'e konuk olacak.

Hırvatistan'ın İsveç'le oynanacağı maç kadrosundan çıkarılan Vida'nın karantinaya alındığı ve İstanbul'da kalacağı belirtildi. Skandal olayın kahramanı Vida'nın Türkiye maçı için pazartesi günü yapılan testinin negatif olduğu ancak İsveç'le yapılacak karşılaşma için çarşamba günü yapılan testin sonucunun ise pozitif olduğu kaydedildi. Vida'nın maç sonu Şenol Güneş'le tokalaştığı ve Caner'le sarıldığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki