Halef Selefin Cenazesinde

Mısır'da darbe yöntemi ile iktidarı ele geçiren Hüsnü Mübarek bugün düzenlenen törenle toprağa verildi. Mübarek'in halefi darbeci Abdulfettah Sisi'de cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

Sisi Yönetimi Askeri Tören Düzenledi

Mısır’da idareyi 1981 yılında giriştiği darbe ile ele geçiren Hüsnü Mübarek için askeri cenaze töreni düzenlendi. Törene Hüsnü Mübarek'ten 32 yıl sonra askeri darbe yöntemi ile iktidara gelen Abdulfettah es-Sisi'de katıldı.
Mısır'da 91 yaşında hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek için askeri cenaze töreni düzenlendi. Mübarek’in tabutu askerler tarafından taşındı. Devrik diktatörün oğulları Alaa ve Gamal, törende babalarının tabutunun yanında yürüdü. Geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakımda hayatını kaybeden Mübarek’in cenaze törenine üst düzey askeri yetkililer de katıldı.

Cenazesi aile mezarlığına defnedilecek

Sisi Yönetimi, Mısır'da coşkulu kalabalıkların direnişiyle yönetimden uzaklaştırılan Hüsnü Mübarek'e aile mezarlığına defnedilme hakkı tanıdı. Serbest seçimlerle iktidara gelen Muhammed Mursi'nin şehid edilmesi sonrası gece operasyonu defnedilmesini emreden Sisi'nin törene katılması ve Mübarek'e tanıdığı ayrıcalıklar Mısır kamuoyunda yoğun eleştiri konusu oldu. 

Mısırlı insan hakları aktivisti Muhammed Zaree, mevcut otokrasi ve ekonominin Mübarek’in döneminden daha kötü olduğunu belirterek, “Mübarek dönemi acı vericiydi ama bu dönem özgürlük ve ekonomik koşullar açısından çok daha zor ve acı verici” ifadelerini kullandı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki