General rütbesi verilen Kadirov: Putin'in sadık askeriyim

ABD tarafından sakıncalı isimler listesine alınan Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'a Putin tarafından general rütbesi verildi.

Referans Medya

Babasının 2004 yılında şüpheli bir suikaste kurban gitmesinin ardından Putin tarafından Çeçenistan Devlet Başkanlığı görevine getirilen Ramazan Kadirov'a Kremlin tarafından general ilan edildi. Putin'in bu hamlesi 3 gün öncesinde ABD tarafından Kadirov'un kara listeye alınmasına karşı cevap olarak yorumlandı. 

Hazır ol vaziyette kararı dinledim

Ramazan Kadirov, Putin tarafından ödüllendirildiğini Rus sosyal paylaşım sitesi Vkontakte hesabından duyudu. Kadirov: Putin'in kararı kendisini bizatihi arayarak tebliğ ettiğini belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

''Devlet Başkanı kendisi emri okudu ve beni tebrik ederek başarıların devamını diledi. Bu, çok değerli olan yüksek bir takdir.

“Devlet Başkanı’mızın sadık askeri olduğumu her zaman söylemişimdir ve bir kez daha tekrar ediyorum. Onun en zor emrini nerede olursa olsun yerine getirmeye hazırım. Bunun için her şeye sahibiz, irade, kararlılık, tam hazır olma durumu, teknik ve kimsenin soru işareti kalmasın diye federal yapıların yasal olarak sunduğu silah”

Kadirov, Çeçenistan'da kurduğu dikta yönetim ve muhalif Çeçenlere karşı yürüttüğü acımasız uygulamalarla dikkat çeken bir isim olma niteliği taşıyor. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki