Filistinli gazeteci gözaltına alınmasını protesto için açlık grevine başladı

“Adalet İçin Avukatlar” Grubu’nun bildirdiğine göre, Filistinli gazeteci Alâ er-Rimavi bu sabah ifade vermeye gittiği sırada gözaltına alınarak el-Halil Savcılığı’na sevk edilmesini protesto için açlık grevine başladı.

Gazeteci er-Rimavi, Filistin Vakıflar Bakanlığı’nın aleyhinde açtığı davayla ilgili ifade vermek üzere Ramallah Savcılığı tarafından ifade vermeye çağrıldığını açıklamıştı.

Ne ile suçlandığı konusunda kendisine bilgi verilmediğini belirten er-Rimavi, muhalif aktivist Nizar Benat’ın öldürülmesinin ardından el-Halil kentindeki Vasaya’r-Rasûl Camii’nde verdiği Cuma hutbesi sebebiyle ifade vermeye çağrılmış olabileceğini söyledi.

Gazeteci er-Rimavi, camideki binlerce kişinin Vakıflar Bakanlığı tarafından görevlendirilen imamın hutbe vermesine karşı çıkması üzerine cami içinde herhangi bir sorun yaşanmasını önlemek amacıyla minbere çıktığını ifade etti.

Bu arada, er-Rimavi ailesi yayınladığı bildiride, oğulları Alâ er-Rimavi’nin gazeteci olarak görevini yaptığını, Filistin Anayasası’nın garanti altına aldığı düşünce ve ifade özgürlüğünü savunduğunu belirtti. 

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince dövülerek öldürülen Nizar Benat’ın ailesi de gazeteci Alâ er-Rimavi’ye destek verdi.

Nizar Benat’ın kardeşi Gassan Benat, er-Rimavi’nin gözaltına alınmasının Filistin halkının taleplerine kulak tıkayan baskıcı siyasi rejimin doğasını yansıttığını söyledi.

Gassan Benat, Filistin Yönetimi’nin halka baskıda iyice alçaldığını ve Benat ailesi olarak her şeyleriyle gazeteci er-Rimavi’nin yanında olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki