Esed'in işkence fotoğraflarını gören acılı baba kalp krizinden öldü

Esed rejiminin 2013 yılında tutukladığı oğlunu arayan İdlibli Nadir Abud, rejim işkenceleriyle öldürülenlere ait fotoğraflarda oğlunu ararken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Esed'in işkence fotoğraflarını gören acılı baba kalp krizinden öldü

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

ABD’nin 17 Haziran'da uygulama safhasına geçirdiği 'Sezar Yasası' ( Suriye Sivil Koruma Yasası) rejim tarafından gerçekleştirilen cezaevi infazlarını yeniden gündeme getirdi. Esed için çalışan bir güvenlik görevlisinin kaydettiği işkence ve infazları içeren fotoğrafların yayımlanmaya başlamasıyla yakınlarından savaş süresince haber alamayan binlerce Suriyeli aile bu fotoğraflar içerisinde kendi evlatlarının yer alıp almadığına baktı.

Bu isimlerden Nadir Abud, rejim hapishanelerinde tutulan oğlu ile ilgili infaz fotolarına baktığı esnada fenalaştı. Kalp krizi geçiren baba kurtarılamayarak can verdi. Yakınları oğlu Yusuf yüzünden yıllardır acı çeken Nadir Abud'un gözleri oyularak öldürülen bir kaç resmi gördükten sonra olduğu yere yığıldığını aktardı. 

Resmi rakamlara göre 130 bin tutuklu var

İnsan Hakları Ağı basın sözcüsü Abdullah Bessam, halen rejim zindanlarında isim tespiti yapılan 130 bin muhalif tutuklu bulunduğunu belirtti. Bessam, Referansmedya.com'a yaptığı açıklamada gerçek sayının çok daha fazla olduğunu belirtti. Suriyeli aktivistler işkence altında öldürülenlerle birlikte bu sayının 500 bine yakın olduğunu belirtiyorlar.

Tarifsiz bir acı

Bazı Suriyeli haber portalları rejim tarafından öldürülen tutukluların fotoğraflarını yayınladı. İşken altında öldürülen yakınlarını teşhis eden mağdur aileler bu paylaşımların altına yaptıkları yorumda bunun tarifsiz bir acı olduğunu yazdı. İlk ayaklanma döneminde bu yana haber alamadıkları yakınlarını arayan aile fertleri yayınlanan 11 bin kişiye ait 50 bin fotoğrafı tarıyor. 

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki