Ermenistan ve Azerbaycan arasında ateşkes kararı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Moskova'da Karabağ konusunda yapılan görüşmeden ateşkes kararı çıktı.

Referans Medya

Ermenistan tarafından işgal edilen Karabağ bölgesinde Eylül ayı sonunda başlayan savaşa dair Rusya'nın arabuluculuğunda Moskova'da toplanan taraflar 10 saati aşkın görüştü. Gece yarısı sona eren toplantının ardından Rus Dışişleri Bakanı la Görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Lavrov ateşkes mutabakatını, "10 Ekim 2020'de saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." sözleriyle duyurdu.

Aliyev görüşmelerin devam ettiği saatlerde yaptığı açıklamada bu görüşmenin Ermenistan'a tanınan son bir şans olduğunu belirtmişti. 

Cumartesi 12.00'de uygulama başlıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni Mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan arasında gerçekleşen uzun süreli görüşme maratonundan çıkan ateşkes kararı bugün saat 12.00'den itibaren uygulanmaya başlayacak. Azeraycan hükümetine yakın kaynaklar bu ateşkesin insani nitelik taşıdığını ve savaşın kaderinin önümüzdeki 72 saat içerisinde belli olacağını aktardı.

Azerbaycan birlikleri 13 günde büyük ilerleme kaydetti

Ermenistan'ın tacizleriyle 27 Eylül tarihinde başlayan sıcak çatışmalarda Azerbaycan ordusu 35 yerleşim biriminde kontrol sağladı. Ermeni kanadı 5 binden fazla askerini kaybederken çok sayıda tank ve zırhlı araçla birlikte füze rampaları, lojistik deposu, helikopter, SİHA / İHA, karargah, topçu bataryası da Azerbaycan kuvvetleri tarafından vurularak imha edildi.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki