''El Kaide lideri Eymen Zevahiri öldü'' iddiası

Usame bin Laden'in 2011 yılında öldürülmesinin ardından örgütün liderliğini üstlenen Eymen Zevahiri'nin 1 ay önce öldüğü iddia ediliyor.

Haber: Referans Medya

Amerika'da yaşayan Arap gazeteci Hassan Hassan Zevahiri'nin doğal sebeplerle ve evinde hayatını kaybettiğini yazdı. Amerikan Global Politikalar Merkezi Devlet Dışı Aktörler Programı Direktörü Hassan Hassan Cuma günü olayın detaylarını paylaştı. Hassan, Şahsi sosyal medya hesabından yayınladığı seri mesajlarda Zevahiri'nin ölümünü örgüt içi kaynaklarına doğrulattığını aktardı. Arap kökenli gazeteci, Suriye'de savaşan ve El Kaide'ye tabi gruplardan Hurras el Din'in bu bilgileri teyit ettiğini kaydetti. 

El Kaide geç duyuruyor

İsrail asıllı uzman Rita Katz'de bu yönde bilgiler olduğunu ancak El Kaide tarafından bu iddiaların resmen onaylanmadığını yazdı. Katz, ''Örgütün lider adayı olarak Usame bin Laden'in oğlu Hamza'yı yetiştirilmişti. Onun ölümü ile Zevahiri'nin alternatifi kalmadı. Ölmesi durumunda halefinin kim olacağı belli değil. Ra'uf yeni bir adaydı ama 2 hafta önce öldürüldü.
Örgüt içerisinde bu tarz ölümler resmen onaylanmıyor. Hamza bin Laden'in ölümü buna örnek. Bu tipik bir refleks.  Adam Gadahn'ın 2015 yılındaki ölümünü açıklamaları da 5 ay sürdü'' ifadelerini kullandı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki