Ebubekir Sifil: Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cesetlerini camiye sokmayın

İlahiyatçı - araştırmacı - yazar Ebubekir Sifil, Diyanet'e çağrıda bulundu.

Referans Medya

İslami ilimler alanında bir çok eseri bulunan Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Ebu Bekir Sifil, yağmur duası ile alay eden Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 proğram sunucusu Cüneyt Akman'a tepki gösterdi.

Ebubekir Sifil, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yaptığı çağrıda ''Bu iki ismin cesetlerini camiye sokmayın, namazını kıldırmayın'' diye seslendi.

Alay ettiler

Ebubekir Sifil'in tepki gösterdiği isimler Tele 1 canlı yayınında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yağmur duası kararı ile alay edip kurumun meteorolojiden yağmur yağacağını öğrenip cemaate dua yaptırdığını öne sürdüler.

Yılmaz Özdil yağmur duası ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Dua en çok gevur İzmir'de tuttu

"Ben şu an İzmir'deyim. Bize gavur İzmir diyorlar ama dua en çok burada tuttu. 3 günden beri burada yağmur var. Şimdi tabii önceki günkü yazımda da anlatmaya çalıştım. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde astronom bile çalıştırılıyor. Dolayısıyla bilimden uzak bir kurum değil. Dolayısıyla astronomdan haberdar olan bir kurumun meteoroloji biliminden haberdar olamaması mümkün değil."

Namazları kılınmasın

İslam Fıkhı alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Doç Dr. Ebubekir Sifil, canlı yayında kullanılan ifadeler ve sergilenen tavır sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla... alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın."

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki