Cinayet şüphelisi Ümitcan Uygun verdiği uyuşturucu partisinin ardından yakalandı

Aylardır süren tartışmaların odağındaki isim canlı yayınladığı uyuşturucu partisinin ardından gözaltına alındı.

Referans Medya

Ankara Keçiören'de ki evinde ölü bulunan ve Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen'in olayı ile gündeme gelen Ümitcan Uygun, 9 Ocak'ta bir grup arkadaşı ile uyuşturucu kullandı ve bunu sosyal medya hesabından yayınladı. Daha önce bir çok kişiye yönelik tehdit videoları yayınlayan ve halen cinayet şüphelisi olan Ümitcan Uygun'un rahat tavırları ve bu duruma müdahale edilmemesi eleştiri konusu oldu.

Babası ile kaçarken yakalandı

Kişisel hesabından uyuşturucu kullandığı anları paylaşan Ümitcan Uygun, 10 Ocak sabah saatlerinde babası ile kaçarken gözaltına alındı. Kelepçeli fotoğrafı paylaşılan Uygun'un sorgulandığı ve adliyeye sevk edileceği açıklandı.

Ne olmuştu?

Üniversite öğrencisi Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020'de Ankara'daki evinde bornoz kuşağıyla asılmış halde bulundu. Vücudunda darp ve işkence izleri olduğu belirlenen Çakır'ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından defalarca kez şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Çakır'ı bayıltana kadar şiddet uygulayan Ümitcan Uygun, şiddet görüntülerinin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından gözaltına alınarak serbest bırakıldı. Çakır'ın ölümün aydınlatılması için ailesinin ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılmasının ardından Ümitcan Uygun'un annesi dağlık bir alanda başından silahla vurulmuş halde bulundu. Uygun ailesi, annenin "Ölümümden Müge Anlı suçludur" notu bırakarak intihar ettiğini iddia etti.

Onları da öldüreceğim

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabı ele geçirilen Ümitcan Uygun'un bir arkadaşına Müge Anlı için, "Onları da öldüreceğim vallaha şu ortalık bir durulsun, temize çıkayım bir. Annem onun yüzünden öldü intikamını almadan ölmek bana yakışır mı?" yazdığı mesajlar ortaya çıktı. Öte yandan geçtiğimiz gün çıkan Adli Tıp Raporu'nda otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin aynı erkeğe ait olduğu tespit edildiği açıklandı

                           (Cinayet şüphelisi Ümitcan Uygun'un yakalanma anı)

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki