CHP'li Hatay Belediyesi Yayladağı'ndaki Türkmenlere önce mezar sonra suyu yasakladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı'na sığınan Türkmenlerin yaşadığı kampa su vermiyor.

Referans Medya

Esed-İran-Rus bombardımanları nedeniyle köyleri harabeye dönen ve Türkiye'ye sığınan binlerce Türkmen Hatay'ın Yayladağı ilçesine sığındı. İşgalin sürdüğü 50'den fazla köyün boşaldığı Bayır Bucak Türkmenleri'nin yaşadığı Yayladağı mülteci kampı sakinleri uzun süredir susuzlukla mücadele ediyor. Mağdur edilen Türkmenler 1,5 yıldır belediyenin kampa su vermediğini söylüyor.

3 bin mülteci yaşadığı kampa 6 günde 1 saat su

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi Türkmenlerin Yayladağı Kampı'na 1,5 yıldır su işkencesi uyguluyor. Kamp sakinleri, 777 konteynerin bulunduğu, 3 bin insanın kaldığı kampa 5-6 günde bir 1 saat süreyle su veriliyor. Son 10 günde sadece bir kez su verildi. O da az su pompalandığı için kampın yüksek kesimlerine su ulaşmadı. Sadece aşağıdakiler kullanabildi” şeklinde yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

İzdiham yaşanıyor

Ramazan ayından itibaren 3 günde bir tankerle getirilen sudan almak için izdiham çıktığını ifade eden kamp sakinleri, “Daha önce kendi açtığımız kuyulardan ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyorduk. Ancak şimdi dinamolarımız yandığı için bunu da yapamıyoruz. Bidonlarla su taşıyarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Koronavirüs dolayısıyla daha çok ihtiyacımız varken suya hiç ulaşmaz olduk. Bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP'li Belediye yöneticileri ile görüşen Türkmenler kendilerine, kuraklık, su hattında tıkanıklık gibi mazeretler sunulduğunu ancak aradan geçen 1.5 yıla rağmen çözüm üretilmediğini anlattı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki