Aliyev: Türk SİHA’larıyla Ermenistan’ın 1 milyar dolarlık askeri teçhizatını yok ettik

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, France 24 kanalına röportaj verdi. Aliyev, röportaj esnasında sorulan Türk SİHA’ları ile ilgili soruları yanıtladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, France 24 kanalına röportaj verdi. Aliyev, röportaj esnasında sorulan Türk SİHA’ları ile ilgili soruları yanıtladı.

Fransız televizyon kanalının muhabiri tarafından yöneltilen “Kaç tane Türk SİHA’nız var?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Yeterince var. Sizin de anlayacağınız üzere, hedeflerimize ulaşmak için bu bilgi gizli kalması gereken ve açıklamayı tercih etmeyeceğimiz bir bilgi.” dedi. Türk SİHA’larının çatışmalarda bir fark yaratıp yaratmadığı şeklindeki soruyu da yanıtlayan Aliyev, “Tabi ki. Oldukça modern ve sofistik silahlar. Şunu belirtmek isterim ki Türkiye’den aldığımız SİHA’lar ile Ermenistan güçlerine ait 1 milyar dolarlık askeri teçhizatı imha ettik. Sadece SİHA’larla ve bu, onlar için oldukça ciddi bir zarar.” açıklamalarında bulundu

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan Bayraktar TB2 tipi Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile Roketsan üretimi MAM-L mühimmatları, şu ana kadar birçok hava savunma sistemi, tank, zırhlı araç, lojistik araç, cephanelik ve askeri personeli etkisiz hale getirdi. Edinilen bilgiye göre; SİHA’ların fiziksel hasarından daha etkili başka bir şey ise Ermeni Ordusu’nda oluşturdukları psikolojik etki.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki