Aliyev: Ermenistan'la görüşmelerde Türkiye'de masada olsun

İlham Aliyev, Aliyev, " Ermenistan ile görüşmelerin ne zaman başlayacağını bilmiyorum ama görüşmelere Türkiye'nin katılmasını istiyorum" dedi

Referans Medya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Aliyev konuşmasında, sivil yerleşim birimlerini vurmaya devam eden Ermenilere Cevabını savaş alanında da verdiklerini ve Düşman unsurların cevabı dün savaş alanında aldığını ifade etti.

 Azerbaycan Cumurbaşkanı, ''Temel prensip, Şuşa ve Hankendi'ye döneceğimizdir. Bu konuda Moskova anlaşmasında mutabık kalındı. Önce 5 ilçe, ardından 2 ilçeye gireceğiz. Bunlar temel ilkelerdir. Sonuna kadar gideceğiz ve Kurtarılan tüm topraklarımızı restore edeceğiz'' şeklinde konuştu. 

Türkiye'yi masadan uzak tutma çabası

Moskova'da Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının da katıldığı görüşmelerde açıklanan İnsani ateşkes kararı sonrası birde yazlığı açıklama yayınlanmıştı. Bu bildiride tarafların Minsk Grubu arabuluculuğunda görüşmelere devam etmeyi kabul ettiği vurgusu yer alırken bu durum Türkiye'yi olası bir müzakere masasından uzak tutma tavrı olarak yorumlandı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki