Afganistan'da helikopterden atılarak katledilen siviller

Avustralya askerlerinin Afganistan'da gözaltına aldıkları bir sivili, helikopterde taşınacak yer olmadığı gerekçesiye infaz ettiği ortaya çıktı.

Afganistan'da Avustralya özel kuvvetlerinin, onları almaya gelen bir ABD helikopterinde taşınacak yer olmadığı gerekçesiyle gözaltına aldıkları Afgan bir sivili infaz ettikleri ortaya çıktı.

ABD merkezli ABC News tarafından ortaya çıkarılan olayın ayrıntıları Afganistan'daki sivil ölümler gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

ABC'nin haberinde resimlerinin yayınlamasına izin veren ancak olası bir intikamdan korktuğu için gerçek adının kullanılmasını istemeyen bir eski ABD askeri, Afganistan'da helikopter mürettebat şefi olarak katıldığı bir operasyonda Avustralya askerlerinin işlediği cinayeti anlattı.

2012 yılı ortasında, Afganistan'ın, Helmand Eyaletindeki Camp Bastion'daki HMLA-469 üssünün kuzeyinde gerçekleştirilen bir operasyonda, Avustralya askerleri bazı sivilleri "uyuşturucu kaçakçılığı" iddiasıyla gözaltına aldı.

Avustralya askerleri tarafından elleri ve ayakları bağlanan sivilleri taşımak için ABD helikopterleri bölgeye çağrıldı fakat helikopterde yalnızca 6 kişinin taşınabileceği yer bulunuyordu.

ABD askeri, yaşananları şu şekilde anlattı,

"Ve pilot, 'Çok fazla kişi var, bu kadar çok yolcu taşıyamayız' dedi. Bunun ardından bir sessizlik oldu ve sonrasında bir patlama sesi duyduk. Sonra askerler dedi ki: 'Tamam, şimdi altı mahkumumuz var."

Hiçbir hukuki sürece dahil olmadan zorla alıkonulan söz konusu sivilin katledilmesi hiçbir zaman soruşturulmadı

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki