ABD'den Irak-Suriye sınırına operasyon

Amerika Birleşik Devletleri, Irak-Suriye sınır bölgesinde İran destekli milislerin kullandığı tesislere hava saldırısı gerçekleştirdi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Biden'ın talimatıyla gerçekleştirilen hava operasyonunun savunma amaçlı olduğunu söyledi.

Kirby, Suriye'de 2, Irak'ta 1 noktada İran destekli milislerin kullandığı operasyonel tesisler ve silah depolama tesislerinin hedef alındığını ifade etti.

Hedeflerin İran destekli milisler tarafından Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava saldırılarında kullanıldığı için seçildiğini dile getiren Kirby, "Uluslararası hukuka göre, ABD meşru müdafaa hakkını kullandı." dedi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarında bulunan İran destekli milislerin Irak-Suriye sınır bölgesindeki tesisleri hedef alındı" ifadesine yer verildi.

Saldırının ABD personelini korumak için II. Madde yetkisi uyarınca gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Bu akşamki hava saldırılarından da anlaşılacağı gibi, Başkan Biden ABD personelini korumak için her zaman harekete geçeceğini açıkça belirtmiştir" denildi.

Açıklamada, saldırılarda İran güçlerine ait Suriye'de iki ve Irak'ta bir noktada bulunan operasyon üslerinin ve silah depolama tesislerinin hedef alındığı vurgulandı.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki