75 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli esir ölümle pençeleşiyor

Esirler ve Özgürleştirilenler Cemiyeti (Vaid), işgalci İsrail hapishanelerinde 75 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli esir Mahir el-Ahres’in ölümle burun buruna geldiğini ve her an ölüm haberinin verilebileceğini açıkladı.

Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, işgalci İsrail Hapishaneler İdaresi ve istihbarat biriminin Filistinli esirin talebini karşılamayan geçici çözümler sunduğu belirtildi.

Yaptığı açıklamada Filistinli esirin gittikçe kötüleşen sağlık durumu hakkında uyarıda bulunan Esirler Cemiyeti, esirin koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmayı istediğini söyledi.

Esirler Cemiyeti son olarak, işgalci İsrail’i Filistinli esirlere yönelik keyfi tutukluluk zulmünden vazgeçirmenin ve Mahir el-Ahres’in hayatını kurtarmanın zamanı geldiğini ifade etti.

İsrail işgal güçleri tarafından 27 Temmuz'da gözaltına alınan el-Ahres, İsrail rejiminin "idari tutukluluk" ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Altı çocuk babası el-Ahres, 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da işgal güçlerince 4 kez gözaltına alınmış, toplam 62 ay tutuklu kalmıştı.

Ailesi ve Filistinli yetkililer, el-Ahres'in açlık grevinde tehlikeli bir sürece girdiğini ve derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade ediyor.

ABD-Meksika sınırında 1 milyon göçmen yakalandı
İsrail güçleri Şam Kapısı'nın olduğu alanı kapattı
ABD'li Yahudiler İsrail için ırkçı dedi
Fransa'da en az 114 bin kişi aşı zorunluluğuna karşı gösteri düzenledi
Mescid-i Aksa'ya baskın planları, Arap ve Müslümanların duygularını provoke ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sele maruz kalan alanlar afet bölgesi ilan edilecek
İran'da susuzluk protestolarına müdahale: Ölü ve yaralılar var
Afganlar arası görüşmeler Katar'da yeniden başladı
Türkiye sınırı hattında kazdıkları ortaya çıktı
Avrupa'nın başörtüsü kararına Türkiye'den sert tepki