Referans Medya

Yahudi Rotschild Hanedanı'nın bir numarası öldü

Dünya finans piyasalarının en etkin ismi para baronu Edmond de Rothschild Yönetim Kurulu Başkanı Benjamin de Rothschild, İsviçre'de öldü.

16 Ocak 2021 Cumartesi 17:42

Yahudi Rotschild Hanedanı'nın bir numarası öldü

Referans Medya

Dünya kara para ve karanlık ilişkiler ağının merkezinde yer alan Rothschild ailesinin temsilcisi durumundaki Benjamin Rothschild'in ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklandı.

İsviçre'de öldüğü açıklanan 57 yaşındaki Benjamin de Rothschild', 1997'den bu yana babasının kurduğu ticari yapının yönetimindeydi. Rothschild ailesi, tüm savaş süreçlerini destekleyen, fonlayan ve ülkelerin banka ve merkez bankaları üzerinde etki sağlayan yönü ile tanınıyor.

Para baronu

Uzun soluklu uğraşları olan bankacılık ve varlık yönetimi alanında faaliyet yürüten Benjamin Rothschild'in 4 çocuğu olduğu ve servetinin160 milyar euroyu aştığı belirtiliyor. 32 ülkede 2.600 çalışanı olan Benjamin Rothschild ayrıca Arjantin, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İspanya ve Fransa'da çok sayıda üzüm bağlarının da sahibi olarak biliniyor.

İsmini aldığı dedesi Siyonizm'in finansörü

İlk olarak 1744 yılında, Almanya'nın Frankfurt kentinde tefecilik, rehincilik ve antikacılık gibi işlerle uğraşan Mayer Amschel (Rotschil)  tarafından kurulan aile, daha sonra tüm dünyada dev para hanedanlığına dönüştü. 15 Ocak günü ölen hanedanın son tepe ismi Benjamin Rothschild ismini 1900'lerin başında siyonizmin kurucuları arasında yer alan ve finansörü olarak gösterilen dedesinden alıyor. İsrail'de gömülen dede Benjamin Siyonist devletin kurulmasında da etkin görev aldı. Torun Rothschild'te işgal rejimi İsrail'in en büyük destekçileri arasında yer alıyordu. Jerusselam Post son salgın sürecinde Benjamin Rothschild tarafından İsrail'e yüklü miktarda maddi yardım yapıldığını yazdı. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER