Referans Medya

Rusya virüs aşısında seri üretime başladı

Rusya Sağlık Bakanlığı, tüm ülkelerin seferber olduğu Covid - 19 aşısı ile ilgili hazırlık döneminin sona erdiğini ve seri üretime başladıklarını duyurdu.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 12:40

Rusya virüs aşısında seri üretime başladı

Referans Medya

İlk olarak 2019 yılı sonlarında Çin'de görülen ve pandemi niteliği kazanan Koronavirüs aşısı ile ilgili seri üretim Rusya'da başlıyor.  Rus Interfax haber ajansı, Sputnik V adını verilen koronavirüs aşısında seri üretimin başladığını duyurdu. 

Rusya Sağlık Bakanlığı'na dayandırılan haberde Gamaleye Enstitüsü'nün geliştirdiği aşının üretim hazırlık aşamasının sona erdiği ve tüm dünyanın beklediği aşının ay sonu itibarı ile üretilmiş olacağı kaydedildi. 

İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından duyurulan Sputnik V aşısı ile ilgili farklı ülkelerden yapılan eleştirel yaklaşıma rağmen Putin, aşının tüm kontrol evresinin standartlara uygun geçildiğini ve kendi kızına da aynı aşının uygulandığını belirtti. 

Bazı otoriteler Rus üretimi aşının 3. faz aşamasının gerçekleşmediğini ve piyasaya sürülmesi konusunda dikkatli davranılmalı görüşünde ısrar ediyor.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER