Referans Medya

Ramazan Pişkin serbest bırakıldı

Diyarbakır Ulu Camide islami davet çalışmaları ile tanınan Ramazan Pişkin serbest bırakıldı.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 21:40

Ramazan Pişkin serbest bırakıldı

Haber: Referans Medya

Diyarbakır Ulu Cami'de davet amaçlı yürüttüğü faaliyetlerle dikkat çeken Ramazan Pişkin geçtiğimiz günlerde şizofren raporu ile iradesi dışında hastaneye yatırıldı.

Elazığ Fethi Sekin Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Pişkin'in yaşadığı mağduriyet kıs asürede duyuldu ve büyük çaplı kamuoyu tepkisi oluştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı olayın 2016 yılında Ulu Cami'yi ziyaret eden ve uygunsuz kıyafetleri nedeniyle uyarılan 2 kadının şikayeti ile başladığını belirten bir açıklama yaptı.

Savcılık Pişkin'e Adli Tıp raporu ile şizofreni teşhisi konduğunu belirtti ve sürecin tedavi aşaması ile devam ettiğini belirtti.

Rapor üzerinde yapılan incelemeler ve Pişkin ailesinin olaya dahil edilmesi sonrası yaşanan gelişmeler olayın çok boyutlu kumpas ihtimalini güçlendirirken sosyal medya ve STK'lar üzerinden yürütülen destek kampanyası artarak devam etti.

Farklı bölgelerden avukatlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olayın takipçisi oldu ve devam eden uygulamanın hukuksuzluğunu vurguladı.

Resmi kurumlar düzeyinde yapılan başvuru ve sosyal medya baskısı nedeniyle Ramazan Pişkin'in zorunlu olarak tutulduğu hastaneden 27 Mayıs akşam saatlerinde serbest bırakıldığı açıklandı.

Olaya müdahil olan avukatlar, Pişkin'in uzun süren tahliye işlemlerine rağmen bırakıldığını ve Diyarbakır'a hareket ettiğini açıkladı.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER