Referans Medya

Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin yerini FETÖ ilk dakikadan itibaren biliyordu

Yargıtay'ın mütalaasına göre terör örgütü, pilotun telefon kayıtlarından dolayı helikopter enkazının yerini daha ilk dakikada biliyordu.

05 Ocak 2021 Salı 11:55

Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin yerini FETÖ ilk dakikadan itibaren biliyordu

 Referans Medya

Aradan geçen 12 yıla rağmen kaza ve sonrasında yaşananlara dair belirsizlik devam ediyor. 

Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan kazanın haberinde, kaza öncesi ve sonrasına ait pilot konuşma kayıtlarından dolayı konum tespiti yapılıyor olmasına rağmen dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Müdürü İsmail Duman ve yardımcısı Dursun Özmen tarafından gizlendiği belirtiliyor. Söz konusu verilere Başbakanlık Kriz Merkezi ya da valilikle paylaştığına dair faks kaydı, belge ve ceride defter kaydı bulunamadığı belirtiliyor. 
Haberde ayrıca, Gazeteci İsmail Güneş’in saat 15.30’da 112’yi aramasına rağmen, emniyetin TİB’deki temsilcisi FETÖ’cü Hüseyin Keskinkılıç’ın saat 16.30’da TİB’den koordinat bilgisi istediği bilgisi yer alıyor.

Kasıtlı olarak bilgiler gizlendi

Kaza sonrası süreci yöneten FETÖ'cü Kahramanmaraş İstihbarat Müdürü İsmail Duman'ın söz konusu yer-konum tespitlerini “Valiyle ve kriz merkeziyle önce telefon sonra faks ile paylaştım” beyanı da söz konusu mütaala ile çürütüldü.

Bununla birlikte söz konusu mütaalada, kazada hayatını kaybeden Gazeteci İsmail Güneş ve pilota ait telefonlardan imdat çağrıları yapıldığı vurgusu yapıldı ve “Öyle ki İsmail Güneş (gazeteci) ve 112 görevlilerinin kurtarma çabalarının bilinçli olarak karşılıksız bırakılmıştır” denildi.

FETÖ'cü polis örgüt imamını aradı

O dönem Kahramanmaraş İstihbarat Şube’de görevli olan İsmail Kaya'nın üzerine kayıtlı hattan FETÖ’nün emniyet imamı Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil’in aradığı tespit edildi. FETÖ'cü İsmail Kaya, olay günü enkaz alanının tespit edildiğini söyledi. Şubenin teknik personeli ve baz tespiti konusunda uzman personeli olan İlyas Uçar’ın, helikopterde bulunanların numaraları üzerinden çalışma yaptığını ve olay mahallinin adres baz tespit ettiğini anlattı.  

Enkaz tespiti yapılan alanda bulundu

İsmail Kaya, ''Hatta mevkiinin enkazın 1.5 km alanı tespit ettiğini söylemesine ve bunu belgelerle de göstermesine rağmen enkazın bulunmamasına anlam veremediğini söylüyordu. Buna şubedeki herkes şahittir. Enkaza köylüler tarafından ulaşılıp bulunmasından sonra dahi  benim tespit ettiğim bölgeyi bulmuşlar. Ben bunu ilk günde bulduğumu söyledim'' diye ifade verdi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER