Referans Medya

Karabük Üniversitesi öğretim üyesinden öğrenciler canlı derste peçe ve çarşaf giyiyorlar şikayeti

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görevli öğretim üyesi, peçe ve çarşaf giyilmesinden yakındı ve M. Kemal döneminde getirilen yasakları hatırlattı.

15 Ocak 2021 Cuma 14:22

Karabük Üniversitesi öğretim üyesinden öğrenciler canlı derste peçe ve çarşaf giyiyorlar şikayeti

Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görevli öğretim üyesi Devrim Ümit; "Atatürk döneminde peçe ve çarşaf yasaktır ama şimdi maşallah peçeyi de görüyoruz çarşafı da" diyerek tepki gösterdi. 

Karabük Üniversitesinde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit canlı derste peçe ve çarşaf giyenler için kanunun işlemediğini söyledi. 

" Maşallah Peçelileri de görüyoruz çarşaflıları da!"

Uluslararası İlişkiler Bölümünde canlı derste peçe ve çarşaf giyenler için; "Kılık kıyafet kanunu göz ardı ediliyor. Peçe ve çarşaf Atatürk döneminde yasaklanmıştır. Ama şimdi maşallah peçelileri de görüyoruz çarşaflıları da görüyoruz.''

"Bir Allah'ın kulu çıkıp demiyor"

Skandal sözlerine devam eden Devrim Ümit; " Bir Allah'ın kulu da çıkıp demiyor  kılık kıyafet kanununa ne oldu? Ben çocukluk döneminde bunlara rastlamadım, gençlik döneminde hiç rastlamadım. Üniversite yıllarımda 90'ların sonlarında Özal döneminde rastladım. Kılık kıyafet kanunu göz ardı ediliyor" 

Soruşturma başlatıldı

Skandal sözlerin sahibi Karabük Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi Uluslararası ilişkiler bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Ümit hakkında Üniversite tarafından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER