Referans Medya

İYİ Parti'de kavga kızıştı: İstanbul İl Başkanı FETÖ'cü iddiası

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın canlı yayın konuğu olan Özdağ,  İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğunu söyledi. 

20 Ekim 2020 Salı 14:43

İYİ Parti'de kavga kızıştı: İstanbul İl Başkanı FETÖ'cü iddiası

Referans Medya

Özdağ, "FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır" diye konuştu.

FETÖ'cü sivil toplum kuruluşunda görev yaptı

Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu ile ilgili iddialarını şu sözlerle dile getirdi:

''Buğra Kavuncu, FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yapmış, yıllarca yapmış. Devlet 15 Temmuz'dan sonra bu derneğin kapatılması için Kazakistan'a başvurmuş, kapatılmış. Çok net söylüyorum, FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir.'' Özdağ, Ahmet Hakan'ın "İstanbul İl Başkanınızı FETÖ'cülükle mi suçluyorsunuz" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.  

Yayına bağlandı mahkemeye vereceğini söyledi

Hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin cevap amaçlı yayına katılan Buğra Kavuncu Özdağ ve konuşmaları ile ilgili hukuki süreç başlatacağını belirtti ve kendisini şu sözlerle savundu: 

''İstanbul kongresinde kendisi taraf oldu, daha sonra bir büyük kongre yaptık, orada da bir demokratik süreç işledi. Madem 3 yıldır böyle bir sıkıntısı, endişesi vardı, biz her şeyi hukuk önünde aradık. Kendisi İstanbul il kongresinde taraf oldu. Bu milletvekili kapı kapı dolaşıp aynı iftiraları bütün delegelere yaptı, yetmedi, benim partiden Türk milliyetçilerini tasfiye ettiğim gibi çok daha ağır bir iftirada bulundu. Bütün bunların hiçbir karşılığı olmadığını da kongrede İstanbul delegeleri mühürledi.''

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER