Referans Medya

İstiklal Marşı’nı Kürtçe ödev veren hoca işten kovuldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi, “İstiklal Marşı” ve “Gençliğe Hitabe” metinlerinin Kürtçe’ye çevrilmesini ödev olarak veren öğretim üyesini işten kovdu.

21 Eylül 2020 Pazartesi 01:02

İstiklal Marşı’nı Kürtçe ödev veren hoca işten kovuldu

Haber: Referans Medya

Akademisyen Bekir Tank, öğrencilerine 13 Ocak 2017 tarihinde “İstiklal Marşı” ve “Gençliğe Hitabe” metinlerinin Kürtçe’ye çevrilmesi ödevi verdi.

Ödevi gece yarısı sisteme yükleyen Tank, gece 3 sularında üniversite yönetimi tarafından aranarak söz konusu ödevin kaldırması talebinde bulunuldu.

Yaşanan gelişme sonrasında hakkında soruşturma açılan Tank’a resmi olarak öğretim üyesi olmasına rağmen sözleşmesinin sona erdiği 31 Ağustos 2020 tarihine kadar hiçbir derse girmesine izin verilmedi.

31 Ağustos’ta sözleşesi biten Tank, üniversite yönetimi tarafından sözleşmesi yenilenmeyerek işine son verildi.

Amaç kardeşliğe katkıydı

Rudaw'a konuşan Bekir Tank, “Farkındalığa dikkat çekmek, yaklaşık yüz yıldır bir fetret dönemi yaşayan kardeşliğimize katkıda bulunabilmek amacıyla bunun temelinde Kürt ve Türk kardeşliğinin pekiştirilmesi vardı. Bu amaçla öğrencilerimden İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’yi Kürtçe’ye çevirmelerini istedim” diye konuştu.

Öğretim üyesi Tank, “Üniversite yönetimi bu ödevimizi bölücü bir eylem olarak tanımlayıp hakkımda soruşturma başlatarak aynı gün dersten el çektirdiler. Soruşturma sonucunda kınama cezası verdiler. Bana bir çeşit tecrit uyguladılar. Biz buna itiraz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER