Referans Medya

Çin'in işkence kampına götürmeye çalıştığı 19 yaşındaki Uygur genç canına kıydı

Hakkında kampa götürülmek üzere yakalama kararı çıkarılan 19 yaşındaki Uygur genci intihar etti.

14 Aralık 2020 Pazartesi 16:03

Çin'in işkence kampına götürmeye çalıştığı 19 yaşındaki Uygur genç canına kıydı

Referans Medya

Çin makamları tarafından da doğrulanan intihar vakası Doğu Türkistan’ın Kaşgar bölgesine bağlı Yeni hisar ilçesi Setil köyünde yaşandı. Kampa gitmek yerine ölümü seçen 19 yaşındaki bir Uygur İbrahim Kasım'ın oradaki şartları bildiği ve gitmemek için canına kıydığı belirtildi.

Özgür Asya Radyosu, 19 yaşındaki İbrahim Kasım'ın çıkarılan kampa götürülme kararı sonrası intihar ettiğini bölge kaynaklarına doğrulattığını açıkladı.

Çin 'tehlikeli nesil' olarak görüyor

Özgür Asya Radyosu tarafından aktarılan bilgilere göre 2000 doğumlu olan İbrahim Kasım, nedeniyle “Çin ulusal güvenliği için tehlikeli nesil” kategorisinde yer alıyor. Bu nedenle de kampa kapatmaları ve orada eğitim başlığı altında asimilasyon sürecinden geçirilmeleri gerekiyor.

Çin zulmünü Kanadalı YouTuber'a anlattı

Öte yandan Çin'in Fujian eyaletinde küçük bir dükkan işleten İbrahim Kasım'ın Çin’in internet ağ güvenliğini aştığı ve  Kanadalı Youtuber Guli Mehsud ile temasa geçtiği öğrenildi. İbrahim Kasım Çin rejiminin uyguladığı etnik ayrımcılık ve Uygur Türklerinin maruz kaldığı zulmü Kanadalı fenomene anlattığı kaydedildi. Çin istihbaratının bu olayı tespit etmesi üzerine Uygur Türk'ü İbahim Kasım'ın Yenisar’a çağrıldı ve memlekete dönüşü ile birlikte bölge polisleri tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER