Referans Medya

BAE'li yazar: İslam Peygamberi Yahudilere haksızlık etti!

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e yakın yazarlardan Hamad el Mezrui, Hazreti Muhammed'in Yahudilere karşı haksızlık ettiğini söyledi.

25 Eylül 2020 Cuma 00:29

BAE'li yazar: İslam Peygamberi Yahudilere haksızlık etti!

Referans Medya / Ala Hacıoğlu

İsrail'le yapılan anlaşma sonrası Birleşik Arap Emirlikleri'nden çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. BAE Prensi Muhammed bin Zayed'e yakın yazarlardan Hamad bin Mezrui, Miladi takvime göre 629 yılında Hazreti Muhammed tarafından Medine'den sürülen Hayber Yahudileri için İsrail'den özür diledi. BAE'li yazar ayrıca Suudi Arabistan yönetiminin o dönem yaşananlardan dolayı İsrail'e tazminat ödemesi gerektiğini iddia etti. Mezrui, İsrail Gazetesine verdiği röportajda Hazreti Muhammed'in Yahudilere karşı adaletsiz davrandığını söyledi. 

Yeniden vatandaşlık verilsin

El Mezrui, İsrail önemli gazetelerinden Maariv'e verdiği röportajda, ''Suudi kral Selman ve oğlu Muhammed bin Selman başkanlığındaki Suudi Arabistan yönetimini Yahudi örgütlerine tazminat ödemeye çağırıyorum'' dedi.
‏Mezrui, Yahudiler Hayber'den sürülme kararı nedeniyle zarar ve adaletsizliğe maruz kaldılar. Paralarını, işlerini ve evlerini kaybettiler. Onlar Hicaz topraklarının sahipleridir. Suudi yönetimi şimdi bazı Yahudilere vatandaşlık vermeli ve bununla birlikte maddi tazminat ödemeli'' diye konuştu. 

Tarihsel hatayı düzeltmeliyiz

BAE-İsrail anlaşmasını öven Hamad Mezrui, Suudi Arabistan'ında İsrail ile acil olarak normalleşme kararı vermesi gerektiğini söyledi ve ''Yahudilere karşı tarihsel hatayı düzeltmeliyiz'' vurgusu yaptı. Mezrui'ye Arap dünyasından büyük eleştiri geldi. Bir çok yazar ve yorumcuyla birlikte binlerce sosyal medya kullanıcısı Mezrui'nin Hazreti Peygambere hakaret ettiğini ve Filistin halkına karşı ihanet içerisinde olduğu eleştirisi yaptı. 

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER