Referans Medya

Afrin'de PKK için kamufle olan 2 kadın militan yakalandı

Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Haleb'e bağlı Afrin ilçesinde eylem hazırlığı yapan 2 kadın terörist yakalandı.

10 Temmuz 2020 Cuma 01:14

Afrin'de PKK için kamufle olan 2 kadın militan yakalandı

Haber: Referans Medya

Suriye Milli Ordu bünyesinde savaşan İslam Ordusu tarafından yapılan açıklamada ilçeye sivil olarak giriş yapan ve sonrasında bombalı eylem amaçlı patlayıcı temin edip nokta belirleyen 2 kamufle teröristin sağ ele geçirildiğini duyurdu.
 

Ceyş el İslam gurubu sözcüsü Hamza Bayrakdar, "teröristlerin hakim olduğu bölgelerin bir bölümüne bağlı iki kadının girişi hakkında bilgi alındık. Sonrasında bu kadınların tüm hareketliliklerini izledik. Sıkı takip ve gözlemden sonra Afrin şehrindeki Kawa Meydanı civarina patlayıcı cihaz yerleştirme hazırlığı yaptıkları esnada sağ olarak ele geçirdik" diye konuştu.

Talimatlar PKK elebaşılarından


İslam Ordusu Sözcüsü, teröristlerin mobil cihazlarında PKK elebaşılarından gelen talimat ve mesajlar tespit ettiklerini ve kadın militanların birkaç plan uygulamak için Afrin'e geldiklerinin belirlendiğini" kaydetti. Hamza Bayraktar, bölgedeki tüm sivillerin dikkatli davranarak bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan tüm şüpheli kişileri güvenlik birimlerine bildirmesini istedi. Terörle mücadelede halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Bayraktar, biz bu konuda Afrin halkına güveniyoruz" dedi.

Facebook'la Yorumla

BENZER HABERLER