• BIST 9530.47
  • Altın 2471.662
  • Dolar 32.4652
  • Euro 34.6889
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

İslami mücadelenin emektarlarından avukat Necip Kibar ağabey vefat etti.

İslami mücadelenin emektarlarından avukat Necip Kibar ağabey vefat etti.
Uzun süredir hastanede tedavi gören Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Avukat Necip Kibar Ağabey vefat etti. Rabbimizden Necip Ağabey için rahmet ve mağrifet niyaz ediyoruz. Kaynak: Necip Kibar ağabey vefat etti

Kibar'ın vefatı üzerine yayınlanan bazı taziye mesajları:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Karanlık darbe günlerinde mazlumlar için beyaz bir şemsiye, hukukî bir sığınak ve hak müdafii olan Av. Necip Kibar’ın vefatını teessürle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve hukuk camiamıza sabır diliyorum. Allah’ın rahmet ve mağfireti üzerine olsun.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Avukat Necip Kibar daima iyinin, doğrunun, mazlumun ve adaletin tarafındaydı. Rabbim rahmetiyle muamele etsin, cennetine kabul eylesin. Ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Hukukçular Derneği: Hukukçular Derneği üyemiz kıymetli üstadımız  Av. Necip Kibar vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Özgür-Der: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun İslami mücadelenin yiğit avukatı, kıymetli ağabeyimiz Necip Kibar uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Çok üzgünüz. Rabbimiz kendisine mağfiret etsin. Onun iyi, fedakâr,korkusuz bir Müslüman olduğuna şahidiz!

İHH: Hayatını adalet mücadelesine adamış mazlumların avukatı Av. Necip Kibar vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID): Merhum Av. Necip Kibar’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Mülteci Hakları Derneği: Hayatını mültecilerin ve mazlumların adalet mücadelesine adamış Av. Necip Kibar vefat etmiştir. Necip ağabeyimize Allah'tan rahmet, camiamız ve yakınlarına sabır diliyoruz.

İmam Buhari Vakfı: “Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz.” (Bakara: 156) Hayatını adalet mücadelerine adamış mazlumların avukatı Av. Necip Kibar vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Ekin Yayınları: Kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanlar vardır. Bizim için öyle bir zaman. Haksızlığa, zulme ve hukuksuzluğa karşı meydanlarda; üniversite koridorlarında, mahkemelerde, cezaevlerinde savunmanın kitabını yazan kıymetli büyüğümüz Av. Necip Kibar vefat etti. Allah rahmet etsin.

Haksöz Okulu: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Avukatlığı bir meslek olarak değil, mazlumların/mağdurların kurtuluşuna vesile olabilecek bir araç gibi kullanıp, ömrü boyunca onlar için mahkeme koridorlarında, nezarethanelerde, cezaevlerinde koşturan Necip Kibar ağabeyimiz vefat etti.

Temmuz Dergisi: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Buralardan bir yiğit avukat geçti, Necip Kibar Rabbine iltica etti. Rahmet diliyoruz.

15 Temmuz Derneği: 15 Temmuz darbe davalarında FETÖ’cü hainlerle mücadelesine şahit olduğumuz, 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a ömrünü adalet arayışına adayan, darbecilerin karşısnda dimdik duran kıymetli üstad Av. Necip Kibar Hak’kın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz.

Hukuk Vakfı: Hukuk camiamızın üstatlarından, ağabeyimiz, değerli hukukçu Av. Necip Kibar, uzun zamandır süren hastalığı sonucunda Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve hukuk camiasına başsağlığı dileriz.

Hukuki Araştırmalar Derneği:  Av.Necip Kibar vefat eyledi. Razı olunsun inşallah

Abdurrahman Dilipak: İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Allah rahmet eylesin. Allah ölümüze dirimize rahmet etsin. Müslümanlardan bir müslüman, adalet arayışında bir hukuk adamı daha göçtü.

Davut Güler: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. İslami mücadelenin emektarlarından avukat Necip Kibar ağabey vefat etti.

Suat Yaşasın: 28 Şubat, "Yasin Börü" gibi davalarda mazlumların yılmaz savunuculuğunu yapan Av Necip Kibar Beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuş. Mevlâ rahmet eylesin! Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum! و "إنا لله وإنا إليه راجعون"!

Av. Muharrem Balcı: İnnalillah ve inna ileyhi raciun. Muhterem kardeşim, stajyerim, dava arkadaşım, meslektaşım, mustazafların hamisi, 3 aydır iki rahmetten biri için dua ettiğimiz Av. Necip Kibar Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mekânı Cennettir inşallah. Ailesinin, Müslümanların başı sağolsun.

Av. Gülcan Ertekin: Kıymetli meslek büyüğümüz Av. Necip Kibar Ağabeyi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. 28 Şubat sürecinden 15 Temmuz davalarına milli duruşla verdiği hak mücadelesine şahidiz. Kıymetli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı dilerim.

Hasan Turan: İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun. 28 Şubat döneminin yiğit avukatı, camiamızın emektarı, dava ve aksiyon adamı,birçok platformda birlikte çalıştığımız, değerli ağabeyim Av. Necip Kibar hakkın rahmetine kavuştu. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Sibel Eraslan: Canım ağabeyim, zor zamanların delikanlısı, arkadaşlığın, yoldaşlığın, mücadelenin parlak numunesi, Av.Necip Kibar ⁦⁩ ağabeyimiz Hakka yürümüş. Gençliğim ve ömrüm tertemiz mücadelesinin şahididir Allahın rahmeti üzerine olsun. Ağabey, Macide Abla ile Özlem’e de selamımız var.

Gülden Sönmez: Sayısız mazlumun avukatı, kıymetli abimiz Avukat Necip Kibar’ı kaybettik. Rabbimiz merhameti ve muhabbeti ile karşılasın. Mekanı Cennet olsun.

Mv. Ravza Kavakçı Kan: İnna lillah ve inna ileyhi raciun. 28 Şubat dönemi ve sonrasında dik duruşuyla birçok insana güzel örnek teşkil eden Sn. Av. Necip Kibar Beyefendi’ye Allah’dan rahmet, başta ailesi olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun 

Mv. Habibe Öçal: 28 Şubat davalarını uzun yıllar beraber takip ettiğimiz yanyana mücadele verdiğimiz yiğit avukat, kıymetli ağabeyimiz Necip Kibar'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.Çok üzgünüm Rabbim kendisine mağfiret etsin. Onun iyi, fedakâr, korkusuz bir Müslüman olduğuna şahidiz!

Mustafa Armağan: Allah cc. Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, başınız sağolsun

Av. Mustafa Doğan İnal: Bütün hayatı adalet mücadelesi ile geçen, 28 şubat sürecinde ilk gözaltına alındığımda avukatlığımı da yapan , güzel insan Av. Necip Kibar ağabey vefat etti. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun inşAllah.

Av. Ahmet Yılmaz: Zor günlerde hakça duruşuyla mücadelesini sürdüren, mazlumların yanında yer alan Hukukçular Derneği üyesi kıymetli meslektaşımız Av. Necip Kibar rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Sevenlerinin başı sağolsun.

Av. Fatma Benli Yalçın: Senelerdir verdiği hak mücadelesine herkesin şahit olduğu, tek bir an dahi yorulma emaresi göstermeden bir toplantıdan diğerine koşturan kıymetli üstadımız Av. Necip Kibar Hakkın rahmetine kavuştu Rabbim çok sevdiği Peygamberimize komşu eylesin

Av. Reşat Petek: Allah rızası için çıkılan yolda sağına soluna bakmadan ben varım diyerek fedakarca mücadele veren, mazlumların müdafii, 28 Şubat darbecilerine karşı birlikte Hakkı savunduğumuz Necip Kibar kardeşimizin vefatı yüreklerimizi yaktı. Acımız büyük. Allah rahmet eylesin.

Adem Özköse: Arkadaşlar! Hayatı haksızlığa uğramış mazlumları savunmakla geçen Av. Necip Kibar ağabeyimiz Rahmeti Rahman'a kavuştu. Melekler yoldaşın olsun Necip Abi!

Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara: Av. Necip Kibar Allah rahmet eylesin

Prof. Dr. Fethi Gedikli: Av. Necip Kibar İstanbul Hukuktan sınıf arkadaşımdı. Sıkıntılı bir talebeliği oldu, çalışarak okudu. Hakka-hukuka inanan, adalet arayan, mücadeleci bir hukukçu oldu. Temiz, içten, her bakımdan güvenilir, ender bulunur bir insandı. Candan bir dosttu. Nur içinde yatsın!

Prof. Dr. Ümit Yazıcıoğlu: Değerli Av. Necip Kibar beyefendinin nekahet dönemini atlatamayarak Hakk’a yürüdüğünü derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.Kendilerine Yezdâ-yı Müteal’den rahmet niyaz eder; başta ailesi ve tüm  dostlarına, yakınlarına ve yüce milletine sabr-ı cemil niyaz ederim. El Fatiha

Vahdettin İnce: Allah rahmet etsin. Ailesinin, dostlarının, hepimizin başı sağolsun.
‎انا لله وانا اليه راجعون

Süleyman Kurt: llah rahmet etsin. 28 Şubat Ceberrut Zulüm düzenine karşı mazlumların hamsi Necip Kibar Yaşamını Yitirdi.

Mahmut Kar: Allah rahmet eylesin. Necib abi mazlum ve mağdur Müslümanların yanındaydı hep. Müslümanların derdiyle derlenen biri olarak tanıdık onu. Ailesine, sevenlerine ve arkadaşlarına Rabbim sabırlar versin inşallah

Mustafa Yılmaz: İslami camianın büyük emektarı, 28 Şubat darbe döneminin yiğit avukatı, mücadele insanı, Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Av. Necip Kibar ağabeyimiz Covid tanısıyla tedavi gördüğü hastanede Rabbine iltica eylemiştir. Üzgünüz üzgün olunacak kadar.

Abdulkadir Şen: Avukat Necip Kibar vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Mazlumların elinden tutan bir kişi olarak biliyoruz onu.

Demet Tezcan: İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Ne zaman Necip Kibar dense bir telaş hatırlarım. Bir elinde çantası, bir elinde mazlumlar adına yazılmış dilekçeler... İyi bilirdik Ya Rabbi şahidliğimizi kabul eyle. Mekanını Cennet, ailesi ve sevenlerine sabr-ı cemil ihsan eyle.

Erdal Elibüyük: 28 Şubat mağdurlarının avukatlığını yapan ve hukuk mücadelesi veren daha sonraları Yasin Börü Davasının avukatlığını yapan Necip Kibar Bey vefat etti. Kardeşi İdris Kibar’ı ve Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’yı arayarak başsağlığı dileklerinde bulundum. Allah rahmet eylesin.

Osman Atalay: 28 Şubat darbe döneminin yiğit avukatı, mücadele insanı, Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Av. Necip Kibar ağabeyimiz Covid tanısıyla  tedavi gördüğü hastanede vefat etti Allah rahmet eylesin

Av. Kaya Kartal: Birçok dosyada yan yana durma onuruna eriştiğim, hepimizin ağabeyi, üstadımız Av. Necip Kibar’a rahmet olsun... Mücadelesine ve azmine şahidiz. Mekanı cennet olsun...

Hüsnü Yazgan: İnsanların derdi ile dertlenen, İslami mücadelenin güzel örneklerinden muvahhid bir Müslüman olan Avukat #NecipKibar HAKK’a yürüdü...

Mehmet Eşin: Her daim mazlumun yanında zulme karşı duran, mahkeme salonlarında Hakkın müdafii olan Av. Necip Kibar Ağabeyin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum.

Fikri Akyüz: Meslektaşım, ağabeyimiz Av. Necip Kibar, Hakk'a yürüdü. 28 Şubat'ın civcivli döneminde, bugün mevki elde etmiş bir takım isimler köşe bucak kaçarken o hak ve hürriyet mücadelesi veriyordu. Mekânı cennet, ruhu şâd olsun.

Yaşar Yavuz: İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn İslami mücadelenin yılmayan emektarlarından avukat Necip Kibar ağabey de rabbine kavuştu. Bu gök kubbenin altında hoş bir seda bırakarak. Bizler, onun İslam’a olan bağlılığına ve güzel bir Müslüman olduğuna şahidiz. Mekanı cennet olsun.

Özgür-Der Üniversite Gençliği: Başta 28 Şubat’ta olmak üzere haksızlık ve hukuksuzluklara karşı onurlu bir mücadele veren Necip Kibar Ağabeyimizi kaybettik. Rabbimiz onu cennetiyle mükafatlandırsın, taksiratını affetsin...

Av. Yasin Şamlı: Çok değerli kardeşim, mücadele ve dava adamı Av. Necip Kibar Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbimden rahmet diliyorum. Ailesinin, dava arkadaşlarının ve bütün Müslümanların başı sağolsun.

Abdullah R. Demir: Hayatını mültecilerin ve mazlumların adalet mücadelesine adamış meslektaşım, üstadım mekanın cennet olsun.

Kenan Kıran: Güzel adam.. Mazlumların avukatı.. Mekanın cennet olsun..

Kaynak: Haksözhaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89