• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bekir Coşkun'un son arzusu tavla oynamak oldu

Bekir Coşkun'un son arzusu tavla oynamak oldu
Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, 18 Ekim Pazar günü ölen Gazeteci Bekir Coşkun'un son anlarını yazdı.

Referans Medya

Saygı Öztürk, 'uzun yıllar önce Ankara'da tanıştım' dediği Bekir Coşkun'un ölmeden önceki son saatini yazdı. Sözcü Gazetesi'nde manşet olan ''Bekir abinin son dakikaları'' başlıklı haberde Bekir Coşkun'un ölmeden kısa bir süre önce tavla oynamak istediği belirtildi. 

Hadi tavla oynayalım 

Öztürk, 18 Ekim Pazar günü hayatını kaybeden ünlü yazarın hastalığa karşı yaklaşık üç yıldır amansız bir mücadele verdiğini vurguladığı yazıda Coşkun'un son saatlerine ilişkin detayları şu ifadelerle paylaştı: 

''Bekir ağabey, “Yazmak içimden gelmiyor” diyordu. Ama yazmayı da özlüyordu.  Ağrılarının artık dayanılmaz olduğu saatlerde, gecenin bir yarısında otomobiline binip gelişigüzel dolaştığı günler oluyordu. O, gece dolaşmalarının sonunda bir gün kardeşi Haluk'a, “Beni burada bırakmayın, köyümüze götürün” demişti...
Pazar günü Haluk, ağabeyinin yanına gelmişti. Bekir Ağabey, “Hadi tavla oynayalım” dedi. Aslında halsizdi, yorgundu ama tavla oynamak içinden gelmişti. Oynarken, zarlardaki sayıları görmekte zorlanıyor, kardeşine “Kaç geldi” diye soruyordu. Haluk, yenilmek için ağabeyinin işine yarayacak sayıları söylüyordu. Sonuçta, Haluk'un koltuğunun altına tavlayı verdi, “öğren de gel” dedi.

En son çiğ köfte yedi

Hareketleri iyice ağırlaşmıştı. “Ben biraz uzanayım” dedi, hemen ardından, “Çiğ köfte yaptınız mı? diye sordu. Haluk Bey, “Hazır abi, eve gidip getireyim” dedi.  Haluk Coşkun, eve gitmek üzere hareketlendiğinde, eşi Ayşe Hanım da çiğ köfte ile birlikte gelmişti.

Yengesinin yaptığı çiğ köfteyi hep severek yiyordu. Canı çok istemesine rağmen ancak iki tane çiğ köfte yedi. Terlemesi artmıştı. Nefes almakta zorlanıyordu. Eşi Andree Hanım, doktor Mehmet Oral'ı aradı. Ambulans gönderdiler. Bekir ağabey ambulansa konulurken sanki hayatını kaybetmiş gibiydi. Ambulansta kalp masajı yapılarak hastaneye götürüldüğünde, aslında Bekir Coşkun için yapılacak bir şey kalmamıştı. Doktorlar son umutla kalbi tekrar çalıştırmak için uğraştılar. Ama sonuç değişmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89